Fossiel hout uit Indonesië is tussen de 50 en 75 miljoen jaar geleden ontstaan door het hout zeer langzaam verging en mineralen deze ontstane ruimte innemen. Dit proces kan zich slechts onder unieke omstandigheden voltrekken.
Abdul Rahman, de producent van deze producten, komt oorspronkelijk uit Sukabumi, Oost-Java. Dit is een van de gebieden waar veel versteend hout en jaspis wordt gevonden. Zijn vader bewerkt al meer dan 50 jaar versteend hout en jaspis. Abduls vader werkte veel aan het maken van producten voor mensen in ambassades in Jakarta en hij had vroeger een werkplaats, maar moest deze 5 jaar geleden sluiten vanwege een gebrek aan stabiele afnemers. In 1993 maakte Abdul voor het eerst kennis met de verschillende steensoorten en versteend hout door zijn vader. Hij hield van de verschillende soorten houtfossielen, hun verscheidenheid aan kleuren en prachtige natuurlijke texturen. Zijn vader leerde hem hoe ze de kwaliteit van houtfossielen konden beoordelen en hoe ze bewerkt kunnen worden.
Eerder moest hij altijd genoegen nemen met een lage prijs omdat hij het geld op korte termijn nodig had. Als arbeider worstelde hij in het algemeen om de kost  te verdienen en voor zijn vrouw en drie kinderen te zorgen. In 2018 is hij samen met Paul en Hans een eigen bedrijf begonnen, Paul regelt de opslag en relaties in Nederland, Hans de inkoop in Indonesië. Door deze samenwerking heeft hij samen met zijn vrouw een werkplaats bij hem thuis gebouwd en leidt hij nu een team van 4 werknemers, één voor het snijden van materiaal en drie voor het polijsten. Abdul en zijn werknemers zijn tegenwoordig zeker van een goed salaris. Evenals de benodigde faciliteiten voor een veilige werkomgeving. 
Back to Top